Microsoft začal v ČR prodávat Office for Mac 2011 - kancelářský balík pro Mac OS

26.10.2010 16:07

Kancelářský balík Office for Mac 2011 je hotov a začal se prodávat po celém světě. Na český trh má být uveden v obou edicích právě dnes. Dlouho očekávaný balík je u nás dostupný pouze v angličtině, avšak disponuje kontrolou českého pravopisu.

Kontrola pravopisu je sice možná, ale s gramatikou už nepochodíte. V tomto ohledu je Office 2010 pro Windows stále napřed. V ostatních směrech se macovský Office snaží dohnat právě ten windowsácký. Najdete zde tak ribbony, kompletní podporu dokumentů, podporu online úložišť a mnoho funkcí. Na Mac OS X se také poprvé v historii dostává groupware klient Outlook, který nahrazuje dosavadní Entourage.

 

U českých prodejců budou k dispozici dvě edice. Home Student obsahuje aplikace Word, Excel, PowerPoint a Messenger a vyjde na 2 690,- Kč pro jednoho uživatele nebo na 3 490,- Kč v multilicenčním rodinném balení. Druhá edice - Homes Business je určena firemním zákazníkům a obsahuje kromě aplikací z edice Home Student, také Communicator spolupracující s Lyncem, podporu SharePointu a především Outlook s podporou Exchange serveru. Cena jedné licence bude 5 990,- Kč, dvě licence Vás vyjdou na 8 990,- Kč.

Office for Mac 2011 se má začít objevovat v distribučních sítích Apple a prodávat ho budou také různé internetové obchody.