Zoner Photo Studio 13: nová verze správce fotek

01.10.2010 19:17

Český správce fotografií a grafický editor přichází na trh s novou verzí. Funkce i uživatelské rozhraní je zachováno, nově se zaměřuje na lepší správu ukládaných obrázků a taky na úpravu fotografií.

Jedná se o nejznámější český editor a správce fotografií. Uživateli umožňuje třídit, prohlížet, vyhledávat a samozřejmě i upravovat snímky.

Zoner Photo Studio vychází také poprvé v 64bitové verze. Výhodou pro uživatele 64bitových verzí Windows je efektivní využití vícejádrového procesoru. V důsledku to znamená, že zpracování objemných fotografií zabere méně času.

A teď k samotným změnám :

Uživatelské prostředí se již několik verzí nemění. Tmavá barva je nastavena jako výchozí, při úpravě fotek se osvědčuje, jako ta nejméně rušivá.

Pokročilejší možnosti nabízí také oblast organizace a archivace snímků.

Další novinkou je vylepšená podpora formátu RAW, kdy u vyvolání snímku Zoner Photo Studio lépe využívá výkonu počítače a vyvolání je tedy rychlejší.

Editor nabízí vylepšené funkce.

 

Zoner Photo Studio 13 ve zkratce nepřínáší žádnou výraznou novinku, ale drobných vylepšení je zde velká řada a rozhodně se vyplatí přemýšlet o upgradu. Ocení jej především ti, kdo fotografují častěji a potřebují své snímky zpracovat pokročilejšími technikami, ale zároveň v jednoduchém a srozumitelném prostředí.

30denní zkušební verzi můžete stáhnout zde